De Savornin Lohmanstraat 1
2672 BB Naaldwijk

t. 0174-623913


Groep 1/2/3

Welkom op de pagina van groep 1/2/3!

 

BERICHTEN

12 feb 2020 - Thema schoenenwinkel
Preview foto De afgelopen weken hebben in groep 1-2-3 in het teken gestaan van de schoenenwinkel.

Want er valt heel wat te leren over schoenen! Dit is ook terug te zien op onze themamuur in de klas.

We hebben de woordenschat uitgebreid met woorden als: etalage, magazijn, schoenlepel, de leest van een schoen en we zijn te weten gekomen dat een schoen ook een neus, tong en ogen kan hebben. We hebben gelezen over de schoenen van Ella, de schoenen van de zeemeermin en infoboekjes en sprookjes over schoenen. 

Er valt ook veel te rekenen: links en rechts vormen samen 1 paar, voeten opmeten, schoenen sorteren op maat, kleur, materiaal en sluiting. Dit hebben we ook in een grafiek gezet, om te kijken waar er meer of minder van zijn.

Natuurlijk is er geoefend met veters strikken. En met het schrijven van prijskaartjes en maataanduidingen.

Met het knutselen hebben we de vouwtechniek geleerd om een schoen, een (schoenen)doos en een laars te vouwen. Er is ook creatief geknutseld: een eigen schoen ontwerpen van klei, je eigen schoen natekenen, de schoenen van de zeemermin versieren.

In het spel komt het thema ook terug: een etalage bouwen en inrichten, schoenenwinkel spelen, schoenen poetsen. In de hoeken spelen en werken we samen, daarnaast is er maatjeswerk over soorten schoenen en samen 1 paar schoenen kleuren.

Als afsluiting hebben we een bezoek gebracht aan een echte schoenenwinkel: Voorberg in 's-Gravenzande. Om echt te ervaren hoe het in zijn werk gaat in een schoenenwinkel. En wat was het leuk en interessant, vooral om eens een kijkje in het magazijn te mogen nemen!


21 jan 2020 - voorleesfeest in pyjama
Wat een gezellig voorleesfeest was dat vanmorgen!

We hebben eerst alle pyjama's, ochtendjassen en sloffen van elkaar uitgebreid bewonderd.

Daarna was het tijd voor een uitgeslapen sessie ochtendgymnastiek, samen met de peuters van Okidoki. Na het rekken en strekken hebben we met elkaar geluisterd naar het verhaal van 'Moppereend' het prentenboek dat centraal staat deze 'Nationale voorleesdagen'.

Mara uit groep 7 heeft het verhaal knap voorgelezen en ook de mooie prenten spraken tot de verbeelding.

Fotoalbum:

voorlezen.png moppereend.png

05 nov 2019 - Herfstwandeling
Vanmorgen zijn we samen met de peutergroep van Okidoki op pad gegaan.

We hebben samen een herfstwandeling gemaakt.

We hebben buiten gezien wat er in de natuur veranderd is: bladeren zijn verkleurd, veel bladeren zijn al van de bomen gevallen, we hebben vruchten van bomen gevonden en zelfs paddestoelen!

Het was heerlijk om buiten te zijn, wandelen, goed om ons heen kijken, rennen in het park en plezier maken.


25 sep 2019 - Op reis
We gaan op reis! We werken naar aanleiding van het thema van de kinderboekenweek.

We lezen het boek 'Kikker en de vreemdeling' over op reis gaan en je ergens thuis voelen.

Ook nieuwe vrienden maken en open staan voor anderen komt in dit verhaal aan de orde.

We leren over de letter r van reis. We maken een woordveld over reizen.

Er worden boten geknutseld en gebouwd, auto's geverfd, er wordt gelezen over een (lucht)ballon en over een ruimtereis, kortom verschillende voertuigen en manieren van reizen komen aan de orde.

Ook maken we in deze periode een busreis naar Den Haag om daar in het Mauritshuis een reis langs mooie schilderijen te maken.

Fotoalbum:

website-2-op-reis-3.png website-2-op-reis-2.png website-2-op-reis-1.png

16 sep 2019 - Welkom op school!
Preview foto Wat fijn om iedereen na een lange vakantie weer terug te zien op school!

De kinderen zitten vol verhalen, er wordt dan ook gezellig bijgekletst en getekend over de vakantie.

We lezen in de eerste schoolweek het boek: 'Klein mannetje helpt een vriend'. In dit verhaal vinden Klein mannetje en kikker flessenpost; Er zit een brief in met de boodschap: HELP!

Klein mannetje en de dierenvrienden gaan op zoek naar de brievenschrijver en helpen tenslotte een vriend in nood. Naar aanleiding van dit boek vinden we in de klas ook een fles met daarin een geheime boodschap. We puzzelen met schelpen in het zand en vinden: 'in deze klas helpen we elkaar!' We praten we over 'elkaar helpen' en iedereen maakt zijn eigen flessenpost voor op de klassenposter.

Aan het begin van het schooljaar besteden we veel tijd aan 'hoe gaan we met elkaar om? hoe helpen we elkaar? hoe zorgen we dat iedereen het fijn heeft in de klas?'

Iedere week werken de kinderen met steeds een ander maatje samen, dit is een vast onderdeel van de Dalton weektaak, zo leren de kinderen omgaan met verschillen.

Deze week was de samenwerktaak: een grote puzzel op het kleed maken.

Groep 3 gaat enthousiast aan de slag met het leren van letters. Zij maken al hun eerste woord: 'kim'.